Musea maken je slimmer

Gelukkig hebben we de foto’s nog. En de spullen. De monumenten. De gebouwen. De verhalen. Musea in Nissewaard zijn er vooral om het verleden opnieuw leven in te blazen. Gelukkig maar, dat er zoveel mooie dingen bewaard zijn gebleven.

Museumwoning back to the sixties

Museumwoning Back to the Sixties Spijkenisse

De museumwoning is gevestigd in het architectonisch aantrekkelijke complex De Serreburgh. In het complex is een hoekappartement met vier kamers compleet ingericht in de stijl van het bouwjaar 1964. De woning geeft een goed beeld van hoe de mensen in de jaren zestig leefden, welke huishoudelijke apparatuur en meubels er stonden en welke spellen er werden gespeeld. Openingstijden: zaterdag en zondagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. Verder op afspraak.

Museum Stadhuis Geervliet

Stichting Oud-Geervliet beheert het Museum Stadhuis Geervliet op de benedenverdieping van het voormalig stadhuis aan de Kaaistraat. Regelmatig worden hier tentoonstellingen gehouden. Bezoek in groepen van minimaal vijf personen aan de oude raadzaal van het raadhuis is mogelijk op afspraak via het secretariaat van de stichting. De toegang is gratis.

Oudheidkamer Spijkenisse

Neem een kijkje in het verleden en ontdek hoe Spijkenisse van een klein dorp uitgroeide tot de huidige stad. Je vindt de Oudheidkamer op de begane grond van de Boekenberg Spijkenisse, naast het boek inleverpunt van de bibliotheek. Openingstijden: dinsdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Minimuseum Groentewinkel dames Mak Spijkenisse

De oude groentewinkel van de dames Mak is een begrip voor veel Spijkenissers. De vrijgezelle dames Annetje en Klaasje Mak runden de winkel tot in 1986. Annetje was toen al geruime tijd ziek en Klaasje zette de handel in haar eentje tot haar 76e jaar voort. In 2003 stierf Klaasje op 93 jarige leeftijd. Het nostalgische winkeltje en woonhuis bleven achter en zijn in de oude staat teruggebracht. Openingstijden museumwinkel: elke eerste en derde zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.30 uur.