Spelen, klimmen en springen

Voor kinderen is er van alles te doen in Nissewaard. Schooieren in de natuur kan natuurlijk altijd. Maar er zijn ook andere leuke activiteiten om te ondernemen. Van een bezoek aan de kinderboerderij tot urenlang speelplezier in het zwembad het kinderspeel- en klimparadijs. En van een partijtje glow in the dark minigolf tot een paar uurtjes springen in de trampolinehal met Ninja-parcours. En hoe cliché het ook is: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook. Niemand hoeft zich te vervelen in Nissewaard. 

Kinepolis

Kinepolis Spijkenisse (voorheen Arcaplex) is een moderne bioscoop en heeft een gevarieerd aanbod in films voor jong en oud. Er zijn regelmatig evenementen en speciale voorpremières. Wat dacht je van de Ladies Night, de Horror Night of de Kleuterbios. Er zijn 3 grote zalen op de begane grond en 3 kleinere zalen boven. Je kunt ook genieten van 3 vip-zalen met laserprojectie, extra brede stoelen en airco. Alle zalen hebben optimale projectieschermen en Dolby Digitaal geluid. Bij Arcaplex draaien altijd de allernieuwste (kinder)films in Nederlands, Engels, 2D of 3D. In de lounge kun je genieten van een vers bakje koffie. De bioscoop ligt aan de Groene Kruisweg naast het Rivièra zwembad. Parkeren is gratis.

Trampoline Park Jump XL

Trampoline Park Jump XL is het grootste trampolinepark in de omgeving. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen hier naar hartenlust vrij trampolinespringen op reusachtige trampolines. Ze kunnen onder begeleiding ook tricks en stunts oefenen en zelfs les nemen. Exclusief voor de allerkleinsten van 2 tot 7 jaar zijn er speciale Puppy Jump uren én hun ouders springen gratis mee. Daarnaast is het mogelijk om met een groep een partij dodgebal (trefbal) te spelen en een Ninja-parcours af te werken. Dit is een hindernisbaan met allerlei stoere obstakels: schuine blokken waar deelnemers tegenaan moeten springen, rollen waar je overheen moet lopen en een ladder waar je aan moet hangen en van de ene naar de andere kant moet zien te komen. Feel like flying!

Bowlingcentrum Spijkenisse

Een partijtje bowlen is altijd gezellig, voor jong èn oud. Maar op woensdagmiddag gooit het bowlingcentrum er een schepje bovenop. Dan verzorgt het bowlingcentrum in Spijkenisse een kinderdisco met videoclips op megaschermen. Voor de allerkleinsten tot en met 8 jaar zijn er speciale automatische gootbumpers, waardoor de bal gegarandeerd op de baan blijft. Gooi die heupen los!

Speelparadijs Monkey Town

Op dezelfde locatie als Jump-XL is ook Monkey Town gevestigd. Spelen, klimmen en klauteren in een overdekt speelparadijs van 2.500 vierkante meter. Terwijl de kinderen zich vermaken op de gigantische klimtoestellen, in de ballenbakken, uitdagende tunnels, geheime gangetjes en luchtkussens, kunnen ouders genieten van een heerlijk kopje koffie met iets lekkers. Voor de allerkleinsten is er een aparte ruimte van bijna 200 vierkante meter met een eigen terras voor de ouders en gratis wifi.

Het Milieu Huis

Onder de noemer Het Milieu Huis wordt natuur- en milieueducatie aangeboden. Je vindt het Milieuhuis in bibliotheek De Boekenberg. Er zijn regelmatig excursies, workshops, tentoonstellingen en lezingen over de natuur. Die zijn voor iedereen toegankelijk. Ook worden er natuur- en milieu lessen gegeven aan het basisonderwijs.

Midgetgolf en de Pannekoekenbakker

Speel op een 18-holes midgetgolfbaan in de prachtige natuur van de Bernisse. En neem de kabelbaan van de ene naar de andere schommel. Of draai een rondje in de draaimolen of in een loopton. Volop speelplezier bij de Pannekoekenbakker om daarna te genieten van … je raadt het al … een overheerlijke pannenkoek.

Natuurspeeltuinen Park Braband en Beverbos

In Park Braband ligt een kindvriendelijke natuurspeeltuin. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier naar hartenlust ravotten. De speeltuin is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur (tijdens de wintertijd tot 17.00 uur). Op zaterdag en zondag is dat van 12.00 tot 17.00 uur. Kom ook eens spelen in Natuurspeeltuin Beverbos vlakbij de Stompaardse Plas in Simonshaven. De plek is ingericht met natuurlijke materialen. Er zijn modderpaden, een slingerparcours, bosstroken, steigers en een vlot waar kinderen mee kunnen varen. De verharde paden zijn rolstoelvriendelijk en het spannende pad over de kruipbuis loopt naar de waterpomp. De ouders en opa's en oma's kunnen lekker zitten met uitzicht op de wiebelbrug.

Hertenkamp Heenvliet

Aan de Meeldijk in Heenvliet kun je het Hertenkamp bezoeken. Hier vinden damhertjes hun onderkomen. Het hertenkamp is gratis te bezoeken en altijd geopend.

Kinderboerderij De Trotse Pauw

Tussen metro- en busstation Spijkenisse Centrum en het winkelhart van Spijkenisse ligt het Centrumpark, met daarin de kinderboerderij. In de stallen en in de weides zijn veel dieren te bekijken. In de kijktuin groeien veel verschillende wilde planten en bloemen, waar veel insecten zoals vlinders en bijen op afkomen. In de bijna honderd jaar oude boomgaard staan appel- en perenbomen en een bijenstal. Naast de boerderij ligt een leuke speeltuin, `het Pauwennest`. De boerderij is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 t/m 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 t/m 16.30 uur. Een bezoek aan de kinderboerderij is gratis.