Hiér fietsen is een fietsfeest

Nissewaard is een paradijs voor iedereen die van fietsen houdt. Van natuurgenieters tot cultuursnuivers, hiér gebeurt ‘t. In en rondom Nissewaard zijn geasfalteerde fietspaden aangelegd, zodat je zelfs door de schitterende natuurgebieden en pittoreske dorpen gemakkelijk je weg vindt. Jong én oud. Zelfs waaghalzen en snelheidsduivels kunnen hier hun hart ophalen. Ook worden er jaarlijkse wielerrondes en fietsevenementen georganiseerd.

Bekijk alle locaties

Pont

Fantastische fietsroutes in en rondom Nissewaard

Er zijn allerlei gratis fietsroutes beschikbaar om de gemeente en de regio eens van een hele verrassende kant te ontdekken. Elk heeft een eigen thema. Je kunt de routes volgen met routekaarten, met het netwerk van fietsknooppunten of via de GPS-routes. De routes gaan soms over het hele eiland Voorne-Putten, maar blijven ook vaak binnen de grenzen van Nissewaard. Onderweg een band plakken, je bidon vullen, een fietskaart aanschaffen of een drankje nuttigen? Ook dat kan bij de fietscafés langs de routes. En lonkt de overkant? Doe eens gek en neem een fietspontje.

Bekijk hier alle mooie fietsroutes in Nissewaard:

 

Metro

Los op je mountainbike of BMX!

Houd je van grillig? Van butsen, bonken en stuiteren? Op keien, stenen, gras en blubber kun je je met je stalen ros uitleven in De Uitwaayer. Daar, aan de rand van Spijkenisse, ligt een heus BMX- en mountainbikeparcours. De mountainbikebaan is bijna 10 kilometer lang en aangelegd onder begeleiding van mountainbikedeskundige en wereldkampioen mountainbiken Patrick Jansen. Voor BMX’ers is zelfs een apart stuk aangelegd voor spectaculaire jumps en tricks. 

Fiets in de metro naar Rotterdam of Den Haag 

Buiten de spits mogen fietsen mee in de metro. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De tijden zijn:

  • Op maandag t/m vrijdag 9.00 - 16.00 uur en na 18.30 uur
  • Op zaterdag en zondag de gehele dag

Fiets huren in Nissewaard

Op verschillende plekken in Nissewaard kun je fietsen huren. Een hiervan is het Carlton Oasis Hotel in Spijkenisse. Ook is het mogelijk om kinderzitjes bij de fietsen te huren. Bij Ebike and More in Zuidland is het ook mogelijk om fietsen of e-bikes te huren. OV-fietsen vind je bij metrostation Spijkenisse Centrum.

Toeristisch Overstappunten

Een Toeristisch Overstappunt (TOP) is een startpunt waar je de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen of te wandelen in een landelijke omgeving. Vanaf elke TOP kun je bewegwijzerde of beschreven routes volgen. In Nissewaard ligt een TOP bij het Carlton Oasis Hotel en een TOP in recreatiegebied Bernisse-Oost. Kijk voor de routes op www.toproutenetwerk.nl