Paardrijden in onze natuurpracht

Met zoveel natuurgroen is Nissewaard geweldig om paard te rijden. Galopperen op lange vlakke stukken of rustig in draf door een meer parkachtige omgeving, het kan allemaal. Speciaal voor paardenliefhebbers is zelfs een aantal ruiterpaden aangelegd. En wil je een paard huren? Geen enkel probleem, maneges genoeg in de omgeving. Niets staat je nog in de weg voor een heerlijke dag of middag te paard.

Bekijk alle locaties

Paardrijden

Paardrijden in de Bernisse

In recreatiegebied Bernisse is paardrijden op de fiets- en wandelpaden toegestaan. Lees voor afwijkende regels de informatieborden in het gebied. Het ruiterpad Bernisse bestaat uit een paaltjesspoor en leidt langs Abbenbroek en Zuidland.

Paardrijden in De Uitwaayer

In De Uitwaayer zijn twee ruiterpaden. Op de padenborden aan het begin van dit natuur-en recreatiegebied staat aangegeven waar de paden zich bevinden. Buiten de ruiterroutes is het in De Uitwaayer niet toegestaan om paard te rijden.

Paardenmarkt Heenvliet

De traditionele paardenmarkt in Heenvliet is hét jaarlijkse evenement in de regio voor paardenliefhebbers. Op tweede Pinksterdag staat iedereen voor dag en dauw op om de aanvoer van de paarden te aanschouwen. Voordat de paarden daadwerkelijk de Markt mogen betreden worden ze door de marktmeester gecontroleerd. Daarna worden de paarden onder de bomen in de schaduw opgesteld. Het bekende ‘loven en bieden’ tussen de handelaren is een mooi schouwspel en start om zeven uur ’s ochtends. Om twaalf uur vertrekken de handelaren weer. Het hele pinksterweekend, van 2 t/m 5 juni zijn er diverse activiteiten zoals de regionaal bekende kermis, de kunstmarkt, de beeldentuin in Ruïne Ravensteyn en de gezellige jaarmarkt.

Kijk op www.paardenmarkt-heenvliet.nl voor een overzicht van het programma

Paard huren

Wil je een paard huren? Dat kan. In de meeste gevallen gaat dit in groepsverband en moet je kunnen aantonen dat je een ‘ervaren’ ruiter bent. De volgende maneges bieden allerlei mogelijkheden: