Skaten, rollen, stunten en steppen

Zodra het weer het toelaat kom je in de polders en de recreatiegebieden van Nissewaard skaters tegen. Op de fietspaden in De Uitwaayer, in recreatiegebied Bernisse en door de polders kun je namelijk urenlang skaten. Veel fietspaden in en rond Nissewaard zijn geasfalteerd. 

Skateparken

De jeugd kan zich uitleven in twee skateparken. Het grootste is het skatepark aan de Groenewoudlaan in Spijkenisse. Stuntsteppers, inliners, bmx’ers en skaters kunnen hier hun lol op. Graffiti-artiesten laten hier ook graag hun signatuur achter. En dat mag ook allemaal. Het maakt niet uit hoe oud je bent, dit is de place to be als wheelies en grinden je ding zijn. Ook vlakbij winkelcentrum Maaswijk in Nissewaard is een skatepark. Iets kleiner weliswaar, maar zeker goed voor tricks op alles met wieltjes. Yeah!

Skateroute

Skateroute ‘De Dijken’ is een uitgezette skateroute die over de dijken in en rondom Spijkenisse voert. De lengte van de route is ongeveer 20 kilometer. Het is ook mogelijk een doorsteek te maken, zodat de route wat korter is (ongeveer 15 kilometer).