Vissen als je niets wilt missen

Vissen geeft een kick. Aan de ene kant werkt het ontspannend. Tegelijkertijd is het juist de spanning die je voortdurend op scherp zet. Soms gaat vissen dan zelfs op hard werken lijken, ook heel gaaf! In Nissewaard kun je vissen, zodat je niets hoeft te missen. Je vist je kop leeg, zo noemen we dat hier. Dan kun je er de volgende dag weer tegenaan. Nissewaard biedt volop vismogelijkheden voor zowel de sportieve als de recreatieve hengelaars. Gooi een hengel uit op prachtige plekken midden in de natuur of juist aan de rand van de stad in de Oude Maas, het Spui of het voedingskanaal. De meest voorkomende vissoorten in Nissewaard zijn voorn, brasem, karper, snoek en snoekbaars. Wel eerst even een visvergunning regelen natuurlijk via bijvoorbeeld www.vispas.nl

Forellenvijver 'De Zalmforel'

In een prachtige, rustige omgeving vissen op zalmforel? Dat kan in deze unieke forellenvijver in natuurgebied De Bernisse. Werphengel en vliegvishengel zijn beiden toegestaan. Het materiaal om te vissen is ook volledig gebruiksklaar te huren. Je betaalt een entreebedrag waarvoor je een aantal

uur mag vissen. De vangst mag je meenemen voor consumptie. Bij de visvijver is er een gezellig terras dat voor iedereen toegankelijk is. Bij warm weer worden ook broodjes gerookte forel en gerookte meerval geserveerd. Verse of gerookte forel mee naar huis nemen kan ook.

Viswater

Voedingskanaal

Het Voedingskanaal begint bij de Oude Maas in Spijkenisse en eindigt in de Brielse Maas bij Zwartewaal. De breedte is zo'n 60 meter en de diepte varieert tussen de 1,5 en 4 meter. De meest voorkomende vissoorten zijn: voorn, brasem, karper, snoek en snoekbaars.

Spui

Het Spui is een (hard) stromend water dat de Oude Maas verbindt met het Haringvliet. Het is breed en heeft een diepte van 3 tot 15 meter. De vissen die je vangt zijn vaak zeer sterk door de harde stroming. De meest voorkomende vissoorten zijn: voorn, brasems, baars, paling en snoekbaars.

Bernisse

De Bernisse bestaat uit enkele (surf)plassen en het doorgaande water verbindt het Spui met het Voedingskanaal. Het is zo’n 10 km lang en gemiddeld 35 meter breed met een diepte van 1 tot 2,5 meter. De meest voorkomende vissoorten zijn: voorn, brasems, karper, paling, snoek en snoekbaars.