Waterplezier en vertier

In Nissewaard staat niets je in de weg om urenlang te vertoeven in, op en rond het water. De gemeente ligt ingeklemd tussen de Maas en ’t Spui, waar ook het water de Bernisse op uitkomt. Alles bij elkaar een schitterend gebied waar je zowel als actieveling of als relaxte dude of dudette het ervan kunt nemen. Op verschillende locaties kun je kanovaren, roeien, surfen, zonnebaden, vissen en zwemmen. “Water zat!”, zeggen ze hier.

Bekijk alle locaties

Rederij Fortuna

Rederij Fortuna biedt allerlei mogelijkheden met haar luxe partyschip De Merlina. Je kunt op rondvaarten inschrijven voor de Moonlight Cruise, er zijn diverse thema-avonden, dagtochten, brunches/lunches en speciale rondvaarten. Geschikt voor kleine en grote groepen. Het afhuren van de boot is uiteraard ook altijd mogelijk.

Dagje eropuit met de boot

Varen met een motorboot kan in de wateren rondom Nissewaard. Vanuit de haven ‘Harthille’ aan het Voedingskanaal is het mogelijk om naar het Brielse Meer te varen. Je kunt ook de andere kant op, door de sluis, naar de Oude Maas bijvoorbeeld naar Rotterdam of Dordrecht. Via het Spui is het mogelijk om naar het Haringvliet te varen. Op de Bernisse zijn elektrisch aangedreven vaartuigen toegestaan. Let wel goed op: het gebruik van vaartuigen mag nooit leiden tot schade aan oevers en watergangen.

Fluisterboot de IJsvogel

Met fluisterboot de IJsvogel, een elektrisch aangedreven boot, vaar je vanaf het historisch gemaal De Leeuw van Putten in Spijkenisse naar de schitterende polders die de stad omringen. Om al het natuurschoon en vooral de vogels goed te kunnen bekijken worden er aan boord verrekijkers uitgedeeld. Tijdens de tocht kom je ook langs het Wijndomein De Vier Ambachten. De Fluisterboot is een heerlijk uitstapje voor natuurliefhebbers, cultuurhistorici en nieuwsgierige mensen die zich in alle rust willen onderdompelen in ‘de andere kant van Nissewaard’. Naast reguliere tochten zijn er ook speciale thematochten (met vaak verrukkelijke gerechten en wijnen aan boord).

Surfen en zeilen: wind door je haren en gaan!

Surfen

In Nissewaard kun je prima surfen. Bij Zuidland liggen stranden aan de oostzijde en westzijde van de Stompaardseplas. Een groot deel van deze plas wordt gebruikt als surfmeer. Door het Gemeenlandse Rak over te steken kom je terecht bij het water en strand aan de oostzijde van Abbenbroek. Hang loose!

Zeilen

De wind door je haren, zon op je gezicht. En je dan overgeven aan de kracht van de natuur. Zeilen voert je naar plekken waar je anders nooit zou komen. Het is heerlijk om te zeilen op het Spui. En als je even wilt uitblazen, of wanneer het windstil is, leg je aan bij een van de aanlegsteigers. Of je gaat verder naar het Haringvliet en gaat voor anker en komt helemaal tot rust. Laat je meevoeren op de golven van Nissewaard.

Watertaxi

Vervoer over water

Rhoonse Veer

Tussen Rhoon, Klein Profijt, Oud Beijerland en Spijkenisse pendelt het Rhoons Veer; een voet- en fietsveer. De opstapplaats in Spijkenisse ligt bij de Beerenplaatgrienden aan het Spui (nabij waterbedrijf Evides). Kijk voor vaartijden en prijzen op de website.

Met de watertaxi naar Rotterdam

Via Spijkenisse is het mogelijk om met de Watertaxi naar Rotterdam te gaan. Een superervaring. Want niet alleen is het een hele verrassende manier om in Rotterdam te komen. Het is ook nog eens sensationeel snel: binnen 30 minuten ben je in hartje stad. De opstapplaats is in de haven van Spijkenisse.