Zwemmen en zonnen

Voor een fijne tijd aan het water heb je niet zo veel nodig: zon, water en wat zand of gras zodat je lekker je handdoekje of kleed kunt draperen. In Nissewaard is daar goed over nagedacht. 

Bekijk alle locaties

Zon, zand en de ‘Berniezee’

Aan de westzijde van Zuidland is een ‘spartelvijver’, speciaal voor jonge kinderen. Ook in Simonshaven in recreatiegebied Bernisse,  is een groot strand aan de Stompaardseplas. In de Hoenderhoek ligt aan de oostzijde een strand aan een dagkampeerterrein. En langs de Maas en ’t Spui zie je veel families en stellen neerstrijken. Bij de meeste strandjes zijn kleine horecatentjes gevestigd en kun je gebruik maken van speel- en ligweides. De gebieden zijn goed bereikbaar met de auto en fiets. En er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Ook voor het strandgevoel blijf je ‘hangen’ in Nissewaard.

Zwembaden

Zwemliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De gemeente Nissewaard heeft maar liefst drie grote zwembaden. Het Rivièrabad is een van de grotere zwem- en recreatieaccomodaties in de regio. Het zwembad heeft drie bassins: een recreatiebad, een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Het recreatiebad is tropisch en heeft een waterspeeltuin voor de allerkleinsten, glijbanen, en een wildwaterbaan. Regelmatig worden er feesten en events georganiseerd (voor kinderen), zoals een zwemdisco. 

Daarnaast zijn er nog twee openlucht zwembaden. Het Bernissebad in Heenvliet en 't Molengors in Zuidland hebben beide een heerlijke lig- en speelweide. Beide zwembaden hebben een diep en ondiep bad, vor jong en oud. De ideale plek om op een zonnige dag te vertoeven met de gehele familie.