Shoppen in het centrum van Spijkenisse

In het het centrum van Spijkenisse kun je geweldig shoppen. Het gezellige winkelcentrum biedt een zeer divers aanbod. Van lokale winkeliers tot grote landelijke ketens. In het centrum zijn verder allerlei leuke restaurants, bars, tearooms en koffiezaken om even bij te komen: van sfeervol en gemoedelijk tot hip en modern.

Bekijk alle locaties

Hotspots: waar je écht een keer geweest moet zijn…

Er zijn winkels of plekken waar ondernemers zó hun ziel en zaligheid inleggen, dat je hier écht een keer geweest moet zijn. Hier word je betoverd, verrast of vind je spulletjes die je nergens anders tegenkomt. We hebben een selectie gemaakt van deze ‘hotspots’. Kom jij toevallig een lokaal wonder tegen dat er nog niet tussen staat? Laat het ons weten. Wie weet hebben we nog een plekje vrij in onze ‘Hotspot-hal’.

Koopavonden en koopzondagen

Donderdagavond is koopavond in Spijkenisse. De meeste winkels zijn dan tot 21.00 uur open. Elke zondag is het koopzondag, de meeste winkels zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. 

Logdge Life

Logdge Life op de Woonboulevard in Spijkenisse is een winkel met de unieke meubels en accessoires van het Nederlandse Rivièra Maison dat bekendheid geniet over de hele wereld. Het interieurmerk is berucht om haar bekende prints en handgemaakte producten.

Woonwinkel Het Schippershuis

Woonwinkel Het Schippershuis kun je vinden in het fraaie monumentale pand uit 1637 aan de Ring in Zuidland. De woonwinkel biedt inspirerende woonideeën van kleine cadeaus tot complete wooninrichting.

Groen is Gras

Groen is Gras is gevestigd in een authentiek pand aan de Markt in Heenvliet. In deze sfeerrijke winkel zijn naast bloemen bijzondere woondecoraties te vinden.

Woonboulevard Spijkenisse

Met 24 toonaangevende en trendsettende woonwinkels is Woonboulevard Spijkenisse een ’eyecatcher’ in het winkelaanbod van Spijkenisse. Of je nu op zoek bent naar een trendy bankstel, het perfecte matras of een nieuwe keuken: je vindt op Woonboulevard Spijkenisse werkelijk alles voor in en om het huis. Daarnaast kun je een heerlijk hapje eten bij of Wereldrestaurant de Watertuin, Délifrance of Bram’s Gourmet Frites.. Ook zijn er regelmatig gezellige activiteiten voor jong en oud. De Woonboulevard is gemakkelijk bereikbaar en ligt op de hoek van de Groene Kruisweg met de N218 naar de snelweg. Parkeren is gratis.

Brownies en Downies Spijkenisse

Brownies en Downies midden in het centrum bij de ingang van de Kopspijker, is een keten van lunchcafés waar mensen werken met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. De combinatie van een kwalitatief hoogstaand culinair niveau en de bediening door mensen met een beperking maakt Brownies en Downies uniek. Het maakt ze een bijzonder lunchcafé.

Enjoy-Cakes

Enjoy-Cakes op de Voorstraat in Spijkenisse koestert een goedbewaard geheim. Daarmee maakt eigenaresse Joyce de meest bijzondere taarten, cupcakes, cheesecakes, macarons, whoopies en andere verwennerijen. Kakelvers, van ambachtelijke kwaliteit en om-je-vingers-bij-op-te-eten-zo-lekker! Kom proeven en laat je, onder het genot van een goede kop koffie of thee en een lekker stuk taart verwennen in de winkel of op het zonnige terras.

Markt

De markt: traditionele plek vol tradities

In Spijkenisse en de kernen Zuidland en Heenvliet is wekelijks een gezellige markt. De plek waar de lokale bevolking elkaar ontmoet, bijkletst en de nodige spullen inkoopt voor de aankomende week. Een ‘harinkie happen’, een ‘kibbelingetje’, ‘verse stroopwafel’ of een ‘patatje scoren’ is daarbij voor veel mensen ook vaste prik. Kortom, een nog altijd traditionele plek vol tradities.

Swan market en Streekmarkt

Een aantal zaterdagen krijgt de markt een bijzonder tintje. Op 22 april 2018  vindt er voor de tweede keer  een Swan Market plaats. Deze markt is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. In 2017 was deze markt erg succesvol.  Op 27 mei 2018 vindt er voor de tweede keer een Streekmarkt plaats. Een walhalla voor iedereen die verzot is op eerlijk eten en landelijke stijl.

Weekmarkt Heenvliet

Elke vrijdag is tussen 09.00 en 15.00 uur de weekmarkt in Heenvliet te vinden op het parkeerterrein van Albert Heijn. Er staan ongeveer elf kramen.

Dinsdag en zaterdagmarkt

Op dinsdag van 09.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur is er markt in Spijkenisse. Beide dagen staan er ongeveer tachtig kramen. Op de lege plekken mogen goede doelen, hulporganisaties en particulieren tweedehands spullen aanbieden. De markt is gevestigd op de Markt, het plein tussen Boekenberg Spijkenisse en de Dorpskerk.

Markt in Zuidland

Elke woensdag is er markt in Zuidland. Op het parkeerterrein aan de Breedstraat staan van 09.00 tot 15.00 uur ongeveer veertien kramen.